Keer bekeken (2850)

Banner_Clean.jpg

Om het probleem van de schoonmaakhygiëne van de koffiemachine en koffiemolen aan te pakken, moeten de volgende referenties worden overwogen:

  1. Bij het branden komen vetten vrij die worden gemarkeerd door het glanzende oppervlak van de geroosterde bonen. De vetten zetten zich vast in de bel van de koffiemolen en veroorzaken een afzetting tussen de molens, wat de maalomstandigheden en de korreligheid varieert
  2. Koffievetten beginnen na 12-24 uur te oxideren en ontwikkelen een slechte geur en een ranzig smaakje
  3. Resten van koffiedik in de filterhouder en filter geven een bittere en verbrande smaak aan koffie
  4. Gemalen koffie verliest binnen 6 uur 50% van de smaken en aroma's

De koffiemolen schoonmaken

De bel van de bonen moet elke 24 maximaal 26 uur worden schoongemaakt met een speciaal geurloos wasmiddel dat geen residu achterlaat.

Om de 24 - 48 uur is het raadzaam om ook de koffiemolens te reinigen van koffieresten. Voor deze operatie zijn verschillende poeder- of tabletproducten beschikbaar.

Voorzichtig:

Het is vooral belangrijk dat de maalstenen worden gereinigd van de gemalen resten, omdat anders de korreligheid van de gemalen koffie en daarmee de koffiesmaak verandert.

Houd er ook rekening mee dat verstopte molenstenen de temperatuur van het maalproces verhogen, die in geen geval de 40 ° C (max. 45 ° C) mag overschrijden om het aroma niet te veranderen met bittere en verbrande smaken.

pulizia_1.jpg

Procedure tip na het reinigen van de molenstenen:

Na het schoonmaken van de koffiemolens, maalt de goede barista voor 1 of 2 koffies, controleert de korreligheid met de vingertoppen van de hand en maakt 2 koffies om de zettijd te controleren, die ongeveer 25 seconden moet zijn.

Zoals al uitgelegd in een eerdere publicatie, is de formule voor het reguleren van de juiste korrel de volgende:

Zettijd <25 seconden = koffie gehaald = korrelgrootte te groot

Zettijd> 25 seconden = overgeëxtraheerde koffie = te fijne korrel

Zo zorgt de goede barista voor de hoge kwaliteit van zijn espresso.

De koffiemachine schoonmaken

Om de efficiëntie van de koffiemachine hoog en constant te houden, is het noodzakelijk om kalkafzettingen in de ketel en in de verwarmingsweerstand te elimineren voor deze operatie zijn er verschillende soorten ontkalker, in poeder of tabletten verkrijgbaar. Het handhaven van het hoge niveau van efficiëntie van de koffiemachine is essentieel voor het handhaven van temperatuurniveaus (extractietemp. 90 ° C) en precisie, zelfs in de periodes van het grootste verbruik van espressokoffie.

Het is duidelijk dat de goede barista dagelijks alle componenten van de machine reinigt waarin zich afzettingen kunnen ophopen die snel oxideren en de kwaliteit en smaak van de koffie verslechteren.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het reinigen van de cappucinatore lans omdat melkafzettingen zeer snel oxideren.

pulizia_2.jpg

Het filter en de filterhouder reinigen

De goede barman moet het filter en de filterhouder grondig reinigen voor elke extractie.

Eventuele koffieresten moeten zorgvuldig worden verwijderd, zelfs op de momenten met de grootste vraag naar extracties.

Daarom is het niet voldoende om de filterhouder op de bodem te slaan. De goede barista heeft altijd een borstel en een schone theedoek bij de hand en gebruikt ze allebei om eventueel achtergebleven koffiedik in de filterhouder zorgvuldig schoon te maken.

pulizia_3.jpg

Schone omgeving, bank en alle apparatuur

Het is duidelijk dat het meubilair, de stijl en de sfeer die het aan klanten suggereert, een sterk onderdeel is van het succes van de oefening en de barman. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat bij gebrek aan netheid en hygiëne alle inspanningen kunnen worden geannuleerd. De zorg voor reiniging en hygiëne is daarom een bijzonder gevoelig onderwerp waaraan de grootste aandacht moet worden besteed.

Vloerreiniging

Vloerreiniging moet elke dag zorgvuldig worden gedaan.

Het is belangrijk om zelfs de ontoegankelijke items en het subplatform - onder de toonbank - schoon te maken en te ontsmetten, omdat juist in deze verborgen ravijnen bacteriën en slechte geuren zich ophopen en verspreiden.

We raden aan om producten te gebruiken voor de professionele markt (hotels, bars, restaurants, etc.) die verkrijgbaar zijn in concentraat om te verdunnen.

pulizia_4.jpg

Reiniging van de toonbank en alle apparatuur duidelijk zichtbaar voor de klant

Het eerste dat de klant evalueert bij het betreden van een bar, naast het meubilair en de sfeer van de kamer, is de perceptie van orde, netheid en uiteindelijk de professionaliteit van de manager.
Het is duidelijk dat alles wat direct zichtbaar is voor de klant wanneer hij de toonbank nadert, constant in orde moet worden gehouden en tot in de puntjes moet worden schoongemaakt.

Dit thema moet ook personeelskleding omvatten, die moet worden verzorgd en schoongemaakt.

Voor het reinigen van de toonbank, van spiegels, apparatuur en eventueel ook van tafels, stoelen etc. bevelen wij technologische producten aan die ervoor zorgen dat ze niet alleen perfect moeiteloos kunnen worden gereinigd, maar ook antibacterieel werken.